Gelaagde beveiliging is een absolute must - Alles wat u moet weten voor 2024.

 Vrijdag 27 oktober 2023
Het Ontwikkelen van Gelaagde Beveiliging met Pulseway

De tech-industrie van vandaag staat bol van de gesprekken over gelaagde beveiliging. Volgens Cybersecurity Ventures zullen de wereldwijde kosten van cybercriminaliteit tegen 2025 naar schatting maar liefst 10,5 biljoen dollar per jaar bedragen, wat de urgentie benadrukt om onze verdediging te versterken. Voor IT-technici is de opkomst van deze cyberdreigingen nog nooit zo zorgwekkend geweest. Daarom is het essentieel om vertrouwd te raken met gelaagde beveiliging - een benadering die verder gaat dan traditionele beveiligingsmaatregelen.

In deze blog nemen we u mee door alles wat gelaagde beveiliging kan bieden, waarom het het gesprek van de tech-industrie is en hoe u een verdedigingsstrategie kunt opzetten die krachtige beschermingslagen combineert.


Wat is gelaagde beveiliging?


Gelaagde beveiliging, ook wel bekend als verdediging in de diepte, is een allesomvattende benadering van cybersecurity waarbij meerdere beschermingslagen worden geïmplementeerd om uw digitale activa te beschermen. Deze strategie gaat verder dan traditionele endpoint-beveiligingsoplossingen en heeft tot doel alle toegangspunten te bestrijken die uw bedrijfsgegevens in gevaar kunnen brengen.


Waarom is gelaagde beveiliging nu belangrijk?


Cyberdreigingen zijn geavanceerder en alomtegenwoordiger dan ooit tevoren. Cybercriminelen ontwikkelen voortdurend nieuwe tactieken om systemen te hacken, gegevens te stelen en bedrijfsactiviteiten te verstoren. In 2021 waren naar schatting 22 miljoen records blootgesteld aan datalekken. Met dergelijke alarmerende statistieken is gewone endpoint-beveiliging niet voldoende, dus organisaties in verschillende sectoren versterken hun beveiligingshouding om deze bedreigingen te verminderen.


Geavanceerde bedreigingen vereisen meer dan alleen endpoint-beveiliging


Bedrijven, ongeacht hun omvang, worden geconfronteerd met geavanceerde aanvallen die verder gaan dan endpoint-beveiliging. Deze aanvallen maken vaak gebruik van kwetsbaarheden in cloud-apps en richten zich op de cloud-infrastructuur van een bedrijf om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens. Aanvallen die profiteren van de onwetendheid of onachtzaamheid van gebruikers, zoals spear phishing en BEC-bedreigingen, komen tegenwoordig veel voor. Een uitstekende manier om hiermee om te gaan, is te begrijpen welke tools de beste aanpak bieden om aan uw behoeften en budget te voldoen.


Hoe bouwt u een robuuste gelaagde beveiligingsstructuur?


Een gelaagde beveiligingsstructuur stelt u in staat om een krachtig schild te bouwen voor uw digitale ecosysteem. Hier volgt hoe u een krachtige gelaagde beveiligingsstructuur kunt opbouwen:


1. Zichtbaarheid en apparaatbeheer


Essentieel voor gelaagde beveiliging is het verkrijgen van uitgebreide zichtbaarheid in uw netwerk en apparaten. Zonder zichtbaarheid zal uw vermogen om u te verdedigen tegen bedreigingen ernstig worden beperkt. U kunt immers niet beveiligen wat u niet kunt zien. Hier komen op afstand bewaken en beheren (RMM)-tools in beeld. Een RMM-oplossing geeft u de mogelijkheid om alle netwerkapparaten en endpoints te bewaken.

Het integreren van een RMM-oplossing, zoals RMM van Pulseway, in uw cybersecurity-arsenaal is essentieel voor IT-technici. Het faciliteert realtime monitoring van de gezondheid van apparaten, anomaliedetectie en snelle reacties op potentiële bedreigingen, waarmee de basis wordt gelegd voor gelaagde beveiliging.


2. Versterking en patchbeheer


Cyberaanvallers richten zich vaak op kwetsbaarheden in software en besturingssystemen. Om dit risico te verminderen, moet u ervoor zorgen dat uw systemen versterkt zijn en regelmatig worden bijgewerkt met de nieuwste beveiligingspatches. Ook hier kan uw RMM-tool een cruciale rol spelen door robuuste patchbeheeroplossingen te bieden.

Regelmatig patchen van kwetsbaarheden versterkt uw verdediging en vermindert het risico van misbruik via bekende kwetsbaarheden. Aangezien de meeste aanvallen gericht zijn op verouderde kwetsbaarheden, is tijdig patchen van cruciaal belang om voorop te blijven lopen op bedreigingen. Automatisering via uw RMM-oplossing versterkt de cybersecurity door kritieke updates snel toe te passen, waardoor fouten die verband houden met repetitieve en tijdrovende taken worden voorkomen.


3. Cloudbeveiliging en endpoint-back-up


Hoewel de cloud tal van voordelen biedt, brengt deze ook uitdagingen op het gebied van beveiliging met zich mee. Daarom moet een uitgebreide gelaagde beveiligingsstrategie gespecialiseerde cloudbeveiligingsoplossingen omvatten om gegevens opgeslagen in cloudomgevingen te beschermen. Bovendien is uw strategie voor gegevensbescherming essentieel voor een betrouwbare endpoint-back-upoplossing (voor servers en pc's). Het zorgt voor een snelle gegevensherstel bij een inbreuk of systeemstoring, waardoor de downtime en verliezen worden geminimaliseerd.


4. Ransomwaredetectie


Ransomware-bedreigingen richten zich voortdurend op bedrijven, resulterend in gegevensverlies, financiële schade en reputatieschade. Een adequate gelaagde beveiliging moet continue ransomwaredetectie binnen uw netwerk omvatten. Bij het detecteren van verdachte activiteit moet het systeem u onmiddellijk waarschuwen, waardoor onmiddellijke acties zoals isolatie en uitschakeling van getroffen machines worden mogelijk gemaakt om verdere verspreiding van ransomware te voorkomen.

Dergelijke oplossingen zijn essentieel in de strijd tegen evoluerende ransomware-bedreigingen, aangezien vertraagde detectie leidt tot langere blootstellingstijd en meer schade. Blootstellingstijd verwijst naar de tijd die een aanvaller onopgemerkt in het IT-systeem van de doelorganisatie doorbrengt. Aanvallen vinden vaak plaats tijdens vakanties of weekends, wanneer er een gebrek aan personeel is om ze op te merken. Geautomatiseerde verdediging treedt echter snel op om te beschermen tegen dergelijke aanvallen.


5. Menselijke fouten


Ongelooflijk genoeg resulteert maar liefst 95% van alle datalekken uit menselijke fouten. Om dit te bestrijden, moeten eindgebruikers worden getraind om cyberaanvallen te herkennen en te voorkomen. Tools zoals BullPhish ID bieden IT-afdelingen en MSP's een intuïtief, geautomatiseerd platform voor phishing-simulatie en beveiligingstraining. Deze simulaties creëren een veilige maar realistische omgeving om de vaardigheden voor het herkennen van phishing te verfijnen, waardoor eindgebruikers waakzaam worden tegen een van de meest voorkomende cyberdreigingen: phishing-aanvallen.


Elimineer cyberdreigingen met de gelaagde beveiligingsoplossing van Pulseway


Investeren in gelaagde beveiliging zorgt ervoor dat uw organisatie veerkrachtig blijft tegen een scala aan cyberdreigingen, of het nu gaat om malware, phishing-pogingen of ransomware-aanvallen. Het assortiment beveiligingsaanbiedingen van Pulseway plaatst organisaties op het pad van gelaagde beveiliging. Bitdefender AV, WebRoot, Graphus en BullPhish ID bieden allemaal verschillende lagen voor endpoint-bescherming, e-mailbeveiliging, volledige schijfversleuteling, geavanceerde bedreigingen en detectie en respons op endpoints.

Het is nu tijd om actie te ondernemen. Wacht niet tot u een statistiek wordt in een rapport over datalekken. Implementeer Pulseway nu om uw bedrijf te beschermen in 2024 en daarna.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo