Wat is patchbeheer? Softwarepatching uitgelegd door Pulseway

 Maandag 22 juni 2020
Wat is patchbeheer

Patchbeheer verwijst naar het proces waarbij alle eindpunten en besturingssystemen in een IT-netwerk up-to-date worden gehouden door de nieuwste softwarepatches te installeren. Softwarebedrijven brengen periodiek nieuwe updates of patches uit voor hun bestaande software om beveiligingsproblemen en andere bugs op te lossen. Patchbeheersoftware is een gecentraliseerde oplossing die het complexe patchingproces automatiseert en de IT-omgeving beschermt - en dat allemaal vanuit één centraal controlepunt.

Om een effectieve patchbeheerstrategie in hun dagelijkse activiteiten te integreren, moeten Managed Service Providers (MSP's) en interne IT-afdelingen zich volledig bewust zijn van het belang van patchbeheer en begrijpen dat het geen lastige, tijdrovende, handmatige taak hoeft te zijn. proces. Zorgen over patching kunnen worden beantwoord door inzicht te krijgen in de voordelen van het gebruik van een patchoplossing, de functies waarnaar u moet zoeken in patchbeheersoftware en de best practices die betrokken zijn bij het installeren van patches en hoe deze kunnen worden geautomatiseerd.

In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van patchbeheer en waarom dit van cruciaal belang is bij het voorkomen van beveiligingsinbreuken.


Waarom u patchbeheersoftware nodig heeft


Wat is patchbeheer? Waarom heeft u patchbeheersoftware nodig? Dit kan het beste worden beantwoord door een volledig inzicht te krijgen in de cyberdreigingen die vandaag de dag op bedrijven afkomen. Ransomware-aanvallen nemen in een ongekend tempo over de hele wereld toe. Cybersecurity Ventures heeft voorspeld dat er een ransomware-aanval zal plaatsvinden tegen 2021 elke 11 seconden op bedrijven. In dit scenario is het belangrijk dat organisaties over de beste beveiligingsoplossingen beschikken.

Vanwege het enorme aantal software-updates dat elke dag wordt uitgebracht, is het niet alleen inefficiënt, maar ook onmogelijk voor organisaties om hun systemen up-to-date te houden met een handmatige patchstrategie. Met krachtige patchbeheersoftware kunnen MSP's en IT-beheerders echter het complexe patchproces automatiseren en zich concentreren op andere kritieke taken.

Enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van patchbeheersoftware zijn:

With Patch Management softwareWithout Patch Management software
Protection from vulnerabilities caused by missing patches in operating systems and third-party software.SecurityYour IT environment is exposed to cyberattacks and other security threats attributable to outdated operating systems and third-party software.
Lower possibility of crashes and downtime caused by defective software. Hence, productivity levels are high.ProductivityUnforeseen crashes and downtime are likely and may result in lower productivity.
New features and functionalities are automatically added with software upgrades.Feature updatesThere is no possibility of incorporating new features and functionalities in existing software.
It ensures compliance with regulatory guidelines that mandate the application of the latest patches.ComplianceThere is a high chance of non-compliance with regulatory standards, which could result in hefty penalties.
Software updates can be easily automated so they can be quickly and correctly applied without any manual intervention.AutomationSoftware updates are impossible to automate, which leads to inefficiency and the possibility that critical patches will not be applied in time.

Functies waarnaar u moet zoeken in patchsoftware


Het kiezen van de juiste software is van cruciaal belang voor de implementatie van een sterke patchbeheerstrategie. Uw patchbeheersoftware moet de volgende functies hebben om de cyberbeveiliging in uw organisatie te verbeteren.

  • Implementatie en detectie: uw patchbeheersoftware moet automatisch alle eindpunten en servers in uw IT-netwerk kunnen ontdekken en op afstand agenten op deze apparaten kunnen inzetten.
  • patching van besturingssystemen en software van derden: uw patchbeheersoftware moet patchondersteuning bieden voor uw besturingssysteem en voor softwaretitels van derden in uw netwerk. Het moet ook aangepaste softwaretitels ondersteunen die uniek zijn voor uw IT-netwerk.
  • Mobiele ondersteuning: Omdat werken op afstand over de hele wereld de nieuwe norm is geworden, zou mobiele ondersteuning een essentieel kenmerk van uw patchbeheersoftware moeten zijn. Hierdoor kunnen technici patchtaken overal volgen en kunnen ze direct oplossingen bieden door gewoon hun smartphones te gebruiken.
  • Automatisering: met deze functie kunt u verschillende routinetaken van uw patchbeheerproces automatiseren zonder enige handmatige onderbrekingen. Dit vermindert de tijd die aan patches wordt besteed, zonder dat de veiligheid in gevaar komt.
  • Monitoring: het is belangrijk dat technici en IT-beheerders op de hoogte zijn van alle patchupdates in hun netwerken. Uw patchtool zou het netwerk automatisch moeten controleren op verouderde software en u op de hoogte moeten stellen wanneer de patches beschikbaar zijn.
  • Rapportage: uw patchsoftware moet ook een rapportagefunctie hebben om automatisch aangepaste rapporten van al uw patchtaken te genereren. Dit geeft u een overzicht van uw IT-infrastructuur in vogelvlucht en helpt u de gezondheid van uw systemen te beoordelen.

Best practices voor het gebruik van patchbeheer


Wanneer u een patchbeheeroplossing in uw IT-netwerk opneemt, zijn er enkele best practices die door iedereen die bij het proces betrokken is, moeten worden gevolgd. Dit is van cruciaal belang naast het begrijpen van wat patchbeheer is. Patchbeheer kan alleen helpen grote cyberveiligheidsrisico's te voorkomen als het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Met de volgende best practices kunt u beveiligingsproblemen voorkomen en software-updates efficiënt beheren.

  • Ken het belang van patching: voordat u een strategie voor patchbeheer ontwikkelt, moet u zich bewust zijn van het belang van patching en hoe deze uw IT-netwerk kan helpen. Het is essentieel om het belang van patching aan alle medewerkers in uw organisatie te communiceren en het een cruciaal onderdeel van uw IT-beheeractiviteiten te maken.
  • Voer patchtests uit: Patchbeheersoftware kan een reeks besturingssystemen en softwaretitels van derden aan. Er bestaat echter een kans dat sommige van uw softwaretitels incompatibel zijn met uw patchtool. U moet een testrun uitvoeren om er zeker van te zijn dat al uw patches correct worden geïmplementeerd.
  • Zorg voor een back-upplan: een vaak over het hoofd gezien onderdeel van de patchbeheerstrategie is het hebben van een back-upplan voor noodherstel. Als uw patchoplossing faalt, moet u een noodherstelplan hebben om de schade veroorzaakt door de inbreuk te beperken.

Overwin beveiligingsrisico's met patching


In dit tijdperk van werken op afstand en ransomware-bedreigingen is een effectieve strategie voor patchbeheer van cruciaal belang voor organisaties van elke omvang. Door een krachtige oplossing voor patchbeheer in uw IT-netwerk op te nemen, kunt u uw besturingssystemen en software up-to-date houden en de risico's van een inbreuk op de beveiliging beperken.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo