Cloud versus on-premises back-up: welke strategie is beter?

 Vrijdag 31 maart 2023
Cloud versus on-premises back-up: welke strategie is beter?

Als u een bedrijfs- of IT-leider bent, moet u voorbereid zijn op incidenten met gegevensverlies. Omdat dit de deal is - Elk incident met gegevensverlies, of het nu wordt veroorzaakt door een cyberaanval, een menselijke fout of een natuurramp, kan uw bedrijf lamleggen.

Uw bedrijf kan niet alleen tijdelijk de toegang tot bedrijfskritieke informatie verliezen, wat tot downtime leidt, maar deze gegevens kunnen ook permanent verloren gaan.

Simpel gezegd: een incident met gegevensverlies kan voor uw bedrijf te ontwrichtend en kostbaar blijken te zijn. Volgens een rapport van de National Cybersecurity Alliance is ongeveer 60% van de kleine bedrijven vragen faillissement aan na een datalek.

Daarom heeft elke organisatie, inclusief de uwe, een betrouwbare back-upstrategie nodig die veilig een back-up maakt van uw kritieke gegevens, zodat deze beschikbaar zijn voor snel herstel wanneer dat nodig is. De vraag is nu of u een back-up van uw gegevens in de cloud of op locatie moet maken. Laten we het antwoord vinden.


Wat is cloudback-up?


Cloudback-up maakt gebruik van openbare of particuliere cloudgebaseerde servers om de back-ups off-site op te slaan. Bedrijven die cloudback-up gebruiken, gebruiken doorgaans een cloudback-upoplossing, zodat ze niet handmatig een back-up van hun gegevens hoeven te maken.

Een cloudback-upservice dekt doorgaans het volgende:

  • Gemakkelijke en automatische back-ups van gegevens van alle apparaten en applicaties in uw omgeving
  • Historisch overzicht van uw gegevens, zodat u herstel op een bepaald tijdstip kunt uitvoeren
  • Multifactor-authenticatie voor gegevensprivacy en beveiliging
  • Optie om stapsgewijs, differentieel of gecomprimeerde bestanden een back-up te maken om de belasting van uw netwerken te verlichten
  • Continue gegevensbescherming
  • Toegang tot uw back-ups op mobiele apparaten
  • Gemakkelijk uw back-ups overal terughalen, zelfs via een browser
  • Testen van herstelmethoden en -plannen
  • Rapporten over back-ups en activiteiten om u op de hoogte te houden

Een cloudback-upserviceprovider kan een publieke of private cloud gebruiken om uw gegevens op te slaan.

Een publieke cloud wordt beheerd door derden en gebruikt door meerdere tenants. Uw gegevens zijn echter vrijwel gescheiden op deze clouds, zodat andere tenants er geen toegang toe hebben, ook al delen ze de hardware waarin uw gegevens zijn opgeslagen.

Een private cloud heeft niet meerdere tenants die dezelfde hardware gebruiken. Traditioneel werd dit door de bedrijven zelf beheerd. Nu kunt u echter back-upruimte huren van externe providers, zodat uw privécloud zich buiten de locatie bevindt.


Voordelen van cloudback-up


  • Goedkoper: u hoeft geen hardware of software aan te schaffen of mensen in te huren om voor uw infrastructuur te zorgen.
  • Noodherstel tijdens lokale rampen: Cloudback-ups zijn geïsoleerd en bevinden zich op een externe locatie, dus als een orkaan of brand uw lokale of lokale back-ups zou vernietigen, kunt u erop vertrouwen dat uw cloudback-ups u in staat stellen snel te herstellen van de ramp door uw kritieke gegevens te herstellen en u te helpen weer aan de slag te gaan.
  • Krijg overal toegang: u heeft overal toegang tot uw cloudback-ups. Het enige dat u nodig heeft, is toegang tot internet.
  • Gemakkelijk schaalbaar: u kunt cloudback-upservices schalen zonder extra hardware of software aan te schaffen. Uw abonnementskosten kunnen echter stijgen, afhankelijk van de verandering in het gebruik.

Nadelen van cloudback-up


  • Tijdrovend om gegevens op te halen: Het downloaden van uw back-ups kan langzaam lijken, vooral als de hoeveelheid gegevens groot is of uw internet traag is.
  • Potentieel gegevensverlies aan het einde van contracten: Lees het beleid van de provider zorgvuldig om te bepalen hoe lang de aanbieder van de oplossing uw gegevens na het einde van uw contract bewaart en om er zeker van te zijn dat u deze inderdaad kunt terughalen.
  • Dataportabiliteit bij het wisselen van provider: Back-ups zullen steeds vaker worden beheerd door specifieke back-uptechnologieën die mogelijk niet compatibel zijn met elkaar, wat de dataportabiliteit moeilijk maakt. Daarnaast beginnen de meeste back-upoplossingen met een volledige back-up en maken vervolgens alleen “incrementeel” een back-up van de gewijzigde gegevens. Dit creëert een probleem voor organisaties die historische gegevens nodig hebben voor regelgevings- of compliancedoeleinden. Het kan zijn dat er geen efficiënte manier is om deze gegevens te exporteren, en als dat wel het geval is, is het meestal extreem tijdrovend. Daarom hebben bedrijven de neiging om niet van back-upprovider te wisselen, tenzij er een zeer goede reden voor is.

Wat is on-premises of lokale back-up?


Het is het proces waarbij u een back-up maakt van uw gegevens van applicaties en apparaten naar een harde schijf, flashstation of een lokaal apparaat dat zich op uw locatie of op locatie bevindt. Dit kan zelfs een speciaal back-upapparaat zijn.

Back-upapparaten zijn speciaal gebouwd en geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat er efficiënt een back-up van uw gegevens wordt gemaakt, beschermd en gereed wordt gehouden voor snel herstel. Deze apparaten worden geleverd als onderdeel van een back-upoplossing die uw back-up- en herstelprocessen automatiseert en uw gegevens veilig houdt. Ze omvatten doorgaans ook bescherming tegen ransomware, omdat ransomware back-uptaken kan identificeren en targeten. Daarom geven bedrijven de voorkeur aan een speciale back-upoplossing boven oplossingen die eenvoudigweg gegevens kopiëren, handmatig of automatisch, zonder extra bescherming te bieden.

Een goed back-upapparaat moet ook over zelfherstellende mogelijkheden beschikken die de veerkracht vergroten, regelmatige geautomatiseerde tests om ervoor te zorgen dat back-ups succesvol zijn en kunnen worden hersteld, en andere functies die het gedoe bij het beheren van back-ups verminderen en de snelheid verbeteren waarmee u uw back-up kunt herstellen. -gegevens.

Het spreekt voor zich dat lokale of on-premise back-ups enige investeringen van uw kant vereisen in de fysieke infrastructuur waarin uw gegevens worden opgeslagen en in het personeel dat deze zal beheren. Lokale back-ups maken de overdraagbaarheid van gegevens echter eenvoudiger en maken snel herstel mogelijk tijdens incidenten met gegevensverlies. Als u ervoor kiest om speciale back-upapparaten te gebruiken, worden deze bovendien meestal meegeleverd met uw abonnement op een back-upservice, wat betekent dat er geen kosten vooraf aan deze apparaten verbonden zijn.


Voordelen van on-premise of lokale back-up


Sneller herstel: Het is sneller om gegevens, vooral grote hoeveelheden ervan, te herstellen vanaf lokale back-ups, omdat u daarvoor niet afhankelijk bent van internet. Gegevensportabiliteit is mogelijk ook eenvoudiger met lokale back-ups. Speciale back-upapparaten zijn ontworpen voor snel herstel.

Grotere controle: Als back-ups lokaal of op locatie worden opgeslagen, is het eenvoudiger om ze bij te houden, te beheren, te controleren en te testen.

Werkt zonder internettoegang: u kunt uw bestanden en gegevens herstellen wanneer en wanneer u deze nodig heeft, zelfs als u geen toegang tot internet heeft.

Snelle bedrijfscontinuïteit: in het geval van gegevensverlies wordt het bedrijf onvermijdelijk ontwricht. Het hebben van een route naar een snel herstel van de verloren gegevens helpt die verstoring te minimaliseren en de bedrijfscontinuïteit te garanderen.


Nadelen van on-premises of lokale back-up


Kwetsbaar voor lokale rampen: een brand of een andere natuurramp die uw fysieke infrastructuur vernietigt, kan ook uw lokale back-ups en uw vermogen om gegevens te herstellen vernietigen.

Gebrek aan isolatie: Hackers kunnen zich richten op uw lokale back-ups terwijl ze uw netwerk aanvallen, waardoor uw vermogen om gegevens te herstellen wordt verminderd en de kans op losgeld wordt vergroot. Als u echter over een speciaal back-upapparaat beschikt, beschikt deze over software die extra bescherming biedt en u kan helpen dit nadeel te overwinnen.

Moeilijkheden bij het opschalen: het schalen van uw lokale back-upsysteem zou aanvullende en substantiële investeringen in tools, personeel en inspanning vergen.


Welke aanpak moet u hanteren?


Zowel lokale als cloudback-ups proberen u te helpen gegevens te herstellen en de bedrijfscontinuïteit te garanderen tijdens een incident met gegevensverlies of downtime. Zoals we net hebben gezien, hebben ze echter verschillende toepassingen.

De beste back-upstrategie is er een die het beste uit beide haalt. U kunt misschien twee back-ups hebben — on-premises of lokaal (maar niet op dezelfde fysieke locatie) en één in de cloud.

Het voordeel van een dergelijke hybride back-upstrategie is dat u hiermee voorbereid bent op vrijwel alle incidenten met gegevensverlies. De on-premises back-ups helpen bij de bedrijfscontinuïteit. Ze helpen u gegevens snel te herstellen tijdens incidenten met gegevensverlies. Cloudback-up is daarentegen essentieel voor het mogelijk maken van noodherstel - mdash; zelfs in de ergste omstandigheden - doordat u overal toegang heeft tot uw kritieke gegevens, zelfs als een lokale ramp uw on-premises infrastructuur en back-ups vernietigt.


Best practices voor het maken van back-ups van gegevens


  • Doe het regelmatig: zodat uw back-upbestanden up-to-date zijn en gegevensverlies en downtime minimaal zijn tijdens inbreuken en incidenten met gegevensverlies.
  • Geef prioriteit aan de gegevens waarvan u een back-up moet maken: dit zorgt ervoor dat al uw kritieke gegevens altijd beschikbaar zijn voor snel herstel.
  • Automatiseren: het is de beste manier om menselijke fouten te verminderen en tijd en energie te besparen.
  • Test uw back-ups: back-up- en herstelmethoden zijn gevoelig voor mislukkingen. Test ze periodiek om het risico op falen te minimaliseren en een snel herstel te garanderen.
  • Voortdurend verbeteren: een hybride strategie – waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel lokale als cloudback-ups – is solide. U moet echter voortdurend op dat raamwerk voortbouwen om uw back-upstrategie veerkrachtiger en effectiever te maken.

Back-up in de cloud versus op locatie


Het is Wereldback-updag op 31 maart en er kan geen beter moment zijn om het belang van back-ups te bespreken en de beste manier om de bedrijfskritische gegevens van uw bedrijf te beschermen. Zowel cloud- als lokale back-ups kunnen, zoals we hebben besproken, u helpen uw herstelvermogen te vergroten en downtime en gegevensverlies te minimaliseren.

De beste back-upstrategie is zeker een strategie die beide combineert om uw bedrijf veilig te houden tijdens cyberaanvallen, natuurrampen en andere incidenten met gegevensverlies.

Back-ups op locatie helpen de downtime te verminderen door snel herstel mogelijk te maken tijdens incidenten met gegevensverlies. Cloudback-up helpt bij noodherstel wanneer een gebeurtenis uw lokale of lokale back-ups vernietigt. Het zorgt ervoor dat u uw bedrijfskritische gegevens overal kunt herstellen wanneer dat nodig is om uw bedrijf draaiende te houden.

We hopen dat u deze twee back-upstrategieën op deze Wereldback-updag effectief kunt gebruiken om uw bedrijf te bevrijden van de gevaren van hackers en andere bedreigingen voor gegevensverlies.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo